Anene til familien Bugge Midthjell

Her finner du oversikt over en del av familien Bugge Midthjells aner.

Det dreier seg i hovedsak om Larvikslekten Bugge og slekten Midthjell fra Nordfjord. I tillegg sentrerer slekten seg omkring indre Trondheimsfjorden og ulike deler av Oslofjorden.

Kildehenvisninger:
Jeg har kun brukt kilder fra nett. Dette fordi jeg ønsker å forholde meg til primærkildene så langt det lar seg gjøre uten å være nødt til å oppsøke arkiv. Derfor er det mye informasjon som finnes i slektsbøker og artikler som her er utelatt på grunn av at disse ikke er tilgjengelig på nett.
All informasjon skal ha kildehenvisninger tilbake til primærkilden. Noen digitale kilder, som f.eks. folketellinger, er likevel brukt. Da er det henvist til det aktuelle sted i databasen.
Jeg har også støttet meg til en del informasjon samlet av Brit Wold. Her har jeg brukt hennes arbeide som hjelp til å finne de aktuelle postene i kirkebøker og folketellinger, men ikke som direkte kilde.

Ang. normalisering av navn:
Mange av navnene på personer er hentet fra mange ulike kilder, og disse kan ha til dels svært forskjellige stavemåter. For å ha en mal å følge, har jeg forsøkt å bruke den moderne stavemåten av navnene.
Dvs. at en person som i kildene kalles "Magdalene", "Malene", "Malena", "Magdalena" etc. vil bli kalt Magdalene.
Etternavn er gitt enten ut fra fødested der dette var å finne, eller farens etternavn ved fødselen. Dette kan avvike fra den mest brukte navneformen på personen. Alle navneformer er imidlertid ført inn som alternative navn.

Jeg vet det er mye som mangler. Har du noe å tilføye, send meg gjerne en mail.

- Harald Bugge Midthjell 06.08.2011

bilde

Selskap hos familien Hammer. Tatt ca. 1930-40 På Egge, Steinkjer.

(fra v. Gunrid Hammer, Sverre Midthjell, Gunda M. Kristensen, Alfred B. Hammer, trolig Johannes Hammer, trolig Anna J. Ree, Torbjørg Hammer, ukjent, Asbjørn Hammer, Tordis Hammer, Lae Brenne)


Innholdsfortegnelse

punktmerke  Anetavle for Sverre Midthjell
punktmerke  Etternavnsliste
punktmerke  Navneregister
punktmerke  Kilder (litteraturliste)

Kontaktinformasjon

Email Send e-post til haraldbm(a)hotmail.com
Send brev til:
Harald Bugge Midthjell
Ulsberg
7397 Rennebu


Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 21 Mar 2012 med Legacy 7.5 fra Millennia